kpilogo shields

НТУУ "КПИ"Автори рейтингу (Times Higher Education World University Rankings) прагнули оцінити рівень співпраці університетів і промислових організацій.

Вузи ранжувались окремо за чотирма індикаторами (по кожному індикатору представлені 15 лідируючих університетів):

  1. Resources from Industry - число джерел доходів від промисловості - лідирує Університет Людвіга Максиміліана в Мюнхені.
  2. Industry collaboration - співвідношення числа публікацій, написаних у співавторстві з представниками промислових організацій і числа публікацій, які такого співавторства не мають - лідирує китайський Південно-Західний Нафтовий Університет.
  3. Patent citations - співвідношення числа публікацій, які згадуються в патентах, і числа публікацій, які в них не згадуються - лідирує американський Дослідницький Інститут Скріппса.
  4. Industry contribution - частка доходів від промисловості в загальному обсязі доходів університету - лідирує російський Сибірський державний університет геосистем і технологій. Тут же на 9-й позиції знаходиться Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут».

Необхідні дані за індикаторами Industry collaboration і Patent citations були отримані з наукометричної системи Scopus.

Дані для розрахунку індикаторів Resources from Industry і Industry contribution надавалися самими університетами, а також збиралися з порталу рейтингів світових університетів ТНЕ (тобто для участі в ранжируванні за цими двома індикаторами, дані по університетам повинні були бути присутніми в базі даних WUR THE).

КПИ рейтинг 9 место в мире

За матеріалами порталу "Вища освіта".

Додати коментар