kpilogo shields

Radii of gyration Rg and hydrodynamic radii Rh of star-shaped polystyrenes with different arm numbers and their arm polymers were measured in toluene solution by static and dynamic light scattering. Rh depends on the number of arms f stronger than Rg. The ratios g~=Rg(star)/Rg(arm) and g~ = Rh (star)/Rh (arm) were compared with other experimental and computer simulation results to examine the universality of these ratios. Universality of the relation of gg versus number of arms f is confirmed. No clear indication of failure of g~ in universality is observed, and it was suggested that g~ is not sensitive to systems. Experimental results were also compared with available theories. The renormalized two-parameter theory by Douglas and Freed for static quantities gg and gA (= A2(star)/A2(linear), where A2 is the second virial coefficient) reproduces the experimental data very well at lower fs and agreement in g~ is excellent over a wide range of f.

Посилання на статтю:

Arm-number dependence of dimensions of star-shaped polystyrene in a good solvent / A. Takano, M. Okada* and T. Nose // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 783-788.

Arm-number dependence of dimensions of star-shaped polystyrene in a good solvent - Завантажити.

 

Корисні статті

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.