kpilogo shields

The miscibility behaviour of poly(chloromethyl methacrylate) (PCMMA) and poly(2-chloroethyl methacrylate) (PCEMA) with various aliphatic polyesters was studied by differential scanning calorimetry. PCMMA and PCEMA are miscible with poly(ethylene adipate), poly(butylene adipate), poly(hexamethylene sebacate) (PHS), poly (2,2-dimethyl-l,3-propylene succinate) and poly (2,2-dimethyl- 1,3- propylene adipate). In addition, PCMMA is miscible with poly(ethylene succinate) whereas PCEMA is not. Blends of PCEMA with poly(2,2-dimethyl-l,3-propylene sebacate) exhibit upper critical solution temperature behaviour. Interaction parameters for PCMMA/PHS and PCEMA/PHS blends were evaluated from melting point depression analysis

Посилання на статтю:

Binary blends of poly(chloromethyl methacrylate) and poly (2-chloroethyl methacrylate) with some aliphatic polyesters / M. K. Neo and S. H. Goh* // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 3203-3209.

Binary blends of poly(chloromethyl methacrylate) and poly (2-chloroethyl methacrylate) with some aliphatic polyesters - Завантажити.

 

Корисні статті

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.