kpilogo shields

A series of new poly (oxadiazole-imide)s that are soluble in polar solvents, and some of which are soluble in chloroform, have been prepared by incorporating the hexafluoroisopropylidene unit and other flexible linkages into the backbone. Films of these poly(oxadiazole-imide)s cast from solution are light-tan to yellow in colour and have ultimate tensile strengths ranging from 89.0 to 95.6 MPa. Initial weight loss occurs near 380°C in air by thermogravimetric analysis, while one polymer appears unchanged after isothermally ageing for 300 h at 300°C in air. The inherent viscosities ranged from 0.34 to 0.54 dl g- 1 in N,N-dimethylacetamide. The refractive indices of the poly(oxadiazole-imide)s are near 1.6 and the dielectric constants range from 2.9 to 3.2 at 1 MHz. Moisture absorptions of the poly(oxadiazole-imide)s are near 3% by weight. A new hexafluoroisopropylidene- and imide-containing dicarboxylic acid and its diacid chloride and six new ether- and imide-containing dicarboxylic acids and their diacid chlorides are also presented. These monomers were prepared from commercially available diamines and trimellitic anhydride without the use of an amide solvent.

Посилання на статтю:

Poly (oxadiazole-imide) s containing hexa fl uo ro iso p ro pyl idene / Carl J. Thaemlitz, William J. Weikel and Patrick E. Cassidy // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 3278-3285.

Poly (oxadiazole-imide) s containing hexa fl uo ro iso p ro pyl idene - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.