kpilogo shields

The molecular structure of ultradrawn films of polyethylene has been studied with a combination of different techniques of vibrational spectroscopy, namely attenuated total reflection at different angles of incidence (thus doing optical microtoming), infra-red absorption and Raman scattering in various geometries and polarizations. The experimental results are interpreted on the basis of the theoretical concepts of the lattice dynamics of ordered and disordered polymethylene systems previously worked out. A gradient of molecular and crystalline structures is found from the surface into the core. The skin is highly orthorhombic; moving inside the film, both monoclinic and orthorhombic lattices coexist. Moreover, in the core a new phase with 'isolated' trans-planar sequences is observed. Various kinds of collective and oriented or isolated conformational disorder are identified. From the experimental data collected, a molecular model is proposed for the process of orientation during drawing. A problem of general relevance in Raman scattering of polymers is presented by the fact that the scattering observed arises only from the upper skin of the sample.

Посилання на статтю:

Structure of the skin and core of ultradrawn polyethylene films by vibrational spectroscopy / E. Agosti* and G. Zerbi // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 4219-4229.

Structure of the skin and core of ultradrawn polyethylene films by vibrational spectroscopy - Завантажити.

 

Корисні статті

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.