kpilogo shields

We have investigated the Stark effect on the spectral hole characteristics in the photochemical hole burning reaction in systems of anthraquinone derivatives, such as 1,4-dihydroxyanthraquinone (DAQ) and 4-amino-2,6-bis(4-butylphenoxy)l,5-dihydroxyanthraquinone (ABDAQ) as guest molecules embedded in host polymers such as 2-hydroxyethyl methacrylate (PHEMA) or poly(vinyl butyral) (PVB). The hole broadening and refilling were observed by applying an external electric field to the samples. Thus, the dipole moment differences [A/~] of the guest molecules between the ground state and the excited state were estimated as follows: 0.38, 0.51 and 0.26D in the DAQ/PHEMA, ABDAQ/PHEMA and ABDAQ/PVB systems, respectively. These material dependent characteristics of [Aft[ have been able to be explained qualitatively by Hammett's substituent constant and the Taft's polar substituent constant. Furthermore, from the application view point, 5 x 5 multiple spectral holes could be formed in both the wavelength and the electric field dimensions at 4.2 K in the ABDAQ/PVB system. This result indicates that high-density data multiplexing can be achieved in both the wavelength and the electric field dimensions using the Stark effect on the spectral holes.

Посилання на статтю:

Stark effect on persistent spectral hole burning and dipole moment characteristics of anthraquinone derivatives doped in polymers / Motomu Yoshimura*, Tetsuya Nishimura, Eiji Yagyu andNoriaki Tsukada // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 5143-5149.

Stark effect on persistent spectral hole burning and dipole moment characteristics of anthraquinone derivatives doped in polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.