kpilogo shields

A relationship between the macroscopic toughness, the intrinsic network (entanglement and/or crosslink) density and the relative thickness of polymeric systems, is presented. Toughness of amorphous, glassy polymers is mainly determined by the strain to break, since the yield stress generally only varies between 50 and 80 MPa. It was found that the strain to break strongly depends on the absolute thickness of the specimen or, equivalently, the local thickness within the (micro) structure of the material. Only below a certain critical thickness can the intrinsic strain at break of a polymer be reached. The absolute value of this critical thickness and the intrinsic strain at break of a polymer are both determined by the network density. In this paper polystyrene (PS), a polymer that is generally considered to be very brittle, was investigated with respect to the influence of absolute thickness on its strain to break. For thin isotropic tapes of PS it was demonstrated that this critical thickness is below 1/~m. Based on experiments with macroscopically 'thick' PS samples (3 mm), which are made locally thin by the introduction of small, non-adhering rubbery particles ('holes'), we could identify that the critical thickness is 0.05 pm for PS.

Посилання на статтю:

Deformation and toughness of polymeric systems: 1. The concept of a critical thickness / M. C. M. van der Sanden*, H. E. H. Meijer and P. J. Lemstra // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 2148-2154.

Deformation and toughness of polymeric systems: 1. The concept of a critical thickness - Завантажити.

 

Корисні статті

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.