kpilogo shields

The dynamic viscoelastic properties of carboxymethylcellulose sodium salt (NaCMC) were measured isothermally as a function of relative humidity (r.h.). The dynamic modulus decreased with increasing r.h. and dropped markedly at about 70% r.h. In the tan 6 curve, a small peak appeared at about 20-30% r.h. and a large peak was observed at 80% r.h. To study the mechanism of these relaxations, the dynamic modulus was measured isothermally as a function of time at constant r.h. and the data were analysed in terms of the kinetics. Below about 70% r.h. bound water may be formed, having an activation energy of 15.0-15.6 kJ mol- 1. On the other hand, above 70% r.h., two types of mechanism may occur simultaneously: formation of bound water around hydrophilic groups with activation energy of 15.6 kJ mol- 1, and formation of free water with activation energy of 13.0kJmo1-1. Consequently, the tan 6 peak occurring at about 20-30% r.h. may be caused by the onset of local molecular motion of the hydrophilic groups, and the peak at about 80% r.h. by the onset ofmicro-Brownian motion of chain molecules plasticized with free water

Посилання на статтю:

Dynamic viscoelastic properties of carboxymethylcellulose during isothermal water sorption / Shoichiro Yano // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 2528-2532.

Dynamic viscoelastic properties of carboxymethylcellulose during isothermal water sorption - Завантажити.

 

Корисні статті

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.