kpilogo shields

Three poly(aryl ether ketone)s (PAEKs) were melt blended at 415°C with a new thermoplastic polyimide (N-T PI) composed of (4,4'bis(3-aminophenoxy) biphenyl) and pyromellitic dianhydride. The PAEKs studied were poly(aryl ether ether ketone) (PEEK), poly(aryl ether ketone ketone) (PEKK) and poly(aryl ether ketone) (PEK). Although chemically similar, these three show distinctly different behaviour when blended. We have concentrated on amorphous blends in this work so the difference in the crystallization rates of the PAEKs is not a factor in our determination of miscibility. It was found that PEEK was immiscible with N-TPI at all proportions. PEKK is the slowest crystallizing polymer and is miscible at most proportions, as evidenced by single glass transitions. PEK is miscible at N-TPI contents of less than ~ 50% and partially phase separated in the N-TPI rich blends. It is apparent that the higher percentage of ketone linkages in the PAEKs correlates with the higher degree of miscibility. Charge transfer complexation could also be a factor but this has yet to be explored.

Посилання на статтю:

Miscibility of three different poly(aryl ether ketones) with a high melting thermoplastic polyimide / Bryan B. Sauer* and Benjamin S. Hsiao // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 3315-3318.

Miscibility of three different poly(aryl ether ketones) with a high melting thermoplastic polyimide - Завантажити.

 

Корисні статті

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.