kpilogo shields

Segmented block copolymers (SBCs) based on poly(butylene terephthalate) (PBT) and telechelics based on dimerized fatty acids have been synthesized in the melt. The dimerized fatty acids were coupled with diols or diamines to synthesize polyesters and polyamides of low molar mass. With these telechelic polyesters and polyamides we studied the influence of the different types of blocks and the block length on thermal transitions with differential scanning calorimetry and dynamic mechanical thermal analysis. The melting behaviour was compared to an SBC based on a dimerized fatty acid (Mn = 565 g mol- 1) and PBT. Neither the compositions of the SBCs nor the block lengths of the telechelic polyesters and polyamides seemed to be of influence on the melting behaviour. The glass transition temperatures (Tg values) of the SBCs based on the telechelic polyester decreased, while the Tg of the SBC based on the primary polyamide increased. Higher reaction temperatures and longer reaction times increased Tg, owing to transesterification reactions in the melt.

Посилання на статтю:

Segmented block copolymers based on poly(butylene terephthalate) and telechelic polyesters and polyamides of dimerized fatty acids / H. J. Manuel and R. J. Gaymans* // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 4325-4329.

Segmented block copolymers based on poly(butylene terephthalate) and telechelic polyesters and polyamides of dimerized fatty acids - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.