kpilogo shields

The polar substituted polypyrrole, poly(5-acetamido-4,5,6,7-tetrahydro-2H-benzo[c]pyrrole), can be oxidized up to a degree of oxidation of 0.8 charges per pyrrole ring without substantial degradation. Its cyclic voltammogram (CV) shows two redox peaks. Variation of the sweep rate of the CVs and in situ gravimetric experiments show that the second anodic peak is associated with a swelling of the polymer. In situ u.v.-vis and e.p.r, spectra are in accordance with existing theories on the electronic properties of polypyrrole. While the neutral polymer is an insulator, the electrical conductivity increases to a maximum of 4 x 10- 3 S cm- 1 when the polymer is 'halt" oxidized in a linear potential sweep, and then decreases to less than 10 4 S cm 1 when fully oxidized. The potential dependence of the conductivity is completely reversible. The maximum of the conductivity occurs when polarons and bipolarons have the same concentration. This supports a hopping model of the conductivity in which charge transfer occurs between polarons and bipolarons.

Посилання на статтю:

Electrochemical investigations of a substituted oxidation stable polypyrrole / W, A. Goedel*, G. H61z and G. Wegner // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 4341-4346.

Electrochemical investigations of a substituted oxidation stable polypyrrole - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).