kpilogo shields

The kinetics of the elementary reactions (primary amine-epoxy and secondary amine-epoxy) in addition to the overall reaction have been studied in a diglycidyl ether of bisphenol A (DGEBA) epoxy resin system, cured with diaminodiphenylsulfone (DDS) hardener. The conversion versus time data for the elementary reactions and for the overall reaction were obtained by monitoring the changes in concentration of epoxy, primary and secondary amine groups during cure using near-infra-red spectroscopy. The data were evaluated using nth-order and autocatalytic kinetic models. The primary amine-epoxy reaction (linear polymerization) was described well by the nth-order kinetic model over the whole range of conversion of the primary amine, whereas the secondary amine-epoxy reaction was described by both the nth-order kinetic and first-order autocatalytic models in the ranges of initial 30% conversion at 130°C cure, and 80% conversion at 205°C cure. The kinetic parameters for each reaction were also obtained. The reactivity ratio of the secondary amine to the primary amine for a non-catalysed reaction increased with increasing cure temperature, whereas the opposite trend was observed for the autocatalysed reaction

Посилання на статтю:

Cure kinetics of elementary reactions of a diglycidyl ether of bisphenol A/ diaminodiphenylsulfone epoxy resin: 2. Conversion versus time / B.-G. Min and Z. H. Stachurski // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 4488-4495.

Cure kinetics of elementary reactions of a diglycidyl ether of bisphenol A/ diaminodiphenylsulfone epoxy resin: 2. Conversion versus time - Завантажити.

 

Корисні статті

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-машинобудівник

Ні для кого не секрет, що при сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Щоб відповісти на питання «Хто такий інженер-машинобудівник?», необхідно розуміти , що несе в собі кожне з цих слів окремо. Інженер – це людина, яка отримала освіту з визначеного фаху. Інженер – це творець техніки. Інженер – це особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. Тобто, виходячи з цих загальновживаних визначень слова «інженер» зрозуміло, що цій професії може присвятити себе лише людина з неабиякими здібностями, які ґрунтуються на знанні точних наук, логічному мисленні, невичерпному терпінні і постійному бажанні вдосконалювати світ інженерії. Від латини ingenium — здатність, винахідливість, що є свідченням того, що інженером перш за все є людина-думаюча, яка знаходиться в безперервному пошуку відповідей на складні технічні завдання.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.