kpilogo shields

Polymeric networks of methyl methacrylate (MMA)/ethylene glycol dimethacrylate (EGDMA) with various EGDMA levels were synthesized via bulk free-radical polymerization using an AIBN initiator and a programmed temperature rise. The trapped radicals in the polymer network were used to investigate the permeation of oxygen by electron spin resonance (e.s.r.). The decay rates of radical concentration in the temperature range, 110 to 180°C were used to estimate the permeability coefficients of oxygen. It was found that the permeability coefficient reached a peak value at about 70 wt% EGDMA, indicating that porosity of the network increased with EGDMA content reaching a maximum at 70 wt% EGDMA. The glass transition temperature (Tg) of poly(EGDMA) obtained using the oxygen permeability data was estimated to be 144°C, and the permeation activation energies below and above Tg were 7.3 kJ mol - ~ and 58.3 kJ mol- 1, respectively

Посилання на статтю:

E.s.r. study on permeation of oxygen in crosslinked polymers / D. Li, S. Zhu and A. E. Hamielec // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 1383-1387.

E.s.r. study on permeation of oxygen in crosslinked polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).