kpilogo shields

The compatibilization effect of poly(styrene-b-methyl methacrylate) on the immiscible polymer blend of polystyrene and poly(styrene-co-acrylonitrile) was examined by dynamic mechanical spectroscopy. Special regard was taken of additional relaxation processes in the flow region, which were analysed using weighted relaxation-time spectra. Furthermore, an important topic of our research was the characterization of the morphology by energy-specific transmission electron microscopy. By increasing the amount of compatibilizer, the average particle size decreases from large polystyrene domains (R~-0.2 #m) down to micellar dimensions (R = 60 nm). In this way, typical morphological structures in the blends were related with rheological behaviour. With a modified emulsion model from Choi and Schowalter, some correlations between particle size and trends in interfacial tension could be established dependent on compatibilizer concentration. Especially, it was found that the particle size reduction and the reduction of interracial tension occur in different ranges of block-copolymer concentration

Посилання на статтю:

Correlation between rheology and morphology of compatibilized immiscible blends / W. Gleinser, H. Braun, Chr. Friedricht and H.-J. Cantow // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 128-135.

Correlation between rheology and morphology of compatibilized immiscible blends - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.