kpilogo shields

The X-ray structure analysis of isotactic poly(methyl methacrylate) was performed by adopting the 10/1 double-stranded helix model as the molecular model, and the crystal structure analysis, which has remained as an unsettled problem for a long time, has been brought to an end. The crystals are orthorhombic, with rather large cell dimensions, i.e. a=41.96, b=24.34, and c (fibre axis)=10.50 A. There are eight 10/1 double-stranded helices of the right-handed and left-handed senses in the unit cell, which take up a slightly complicated hexagonal-like closest packing-mode, and where among the first six neighbour helices the two same-handed senses are located at z = c/2 and the four opposite-handed senses are located at z = c/4 and 3c/4. The space group is Fddd-D2h 24 for the disordered structure, which is composed of upward and downward helices related by a twofold rotation axis perpendicular to the helix axis. This complicated helical packing-mode originates from (i) the fact that iPMMA as synthesized is an apparently racemic polymer, and (ii) the fact that two molecular chains form a robust and rod-like 10/1 double-stranded helix.

Посилання на статтю:

The crystal structure of isotactic poly(methyl methacrylate): packing-mode of double stranded helices / Hiroshi Kusanagi and Yozo Chatani and Hiroyuki Tadokoro // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 2028-2039.

The crystal structure of isotactic poly(methyl methacrylate): packing-mode of double stranded helices - Завантажити.

 

Корисні статті

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).