kpilogo shields

Water-soluble cyclocopolymers of N,N-diallyl-N-alkoxybenzyl-N-methylammonium chloride (alkyl = hexyl and octyl) and N,N-diallyl-N,N-dimethylammonium chloride were prepared by free radical polymerization at 50°C in aqueous solution. The copolymer compositions were determined by 1H n.m.r, and u.v. measurements. The solution properties of the copolymers were studied as a function of the length and concentration of pendent hydrophobic groups, copolymer concentration and electrolyte or surfactant concentration, utilizing rheological and fluorescence methods. The copolymers in dilute solutions exhibit primarily intramolecular hydrophobic associations in both pure water and electrolyte solutions. The shear-thickening behaviour observed for these copolymer in dilute and semidilute solutions is interpreted in terms of intramolecular and intermolecular associations. Addition of sodium dodecyl sulfate (SDS) to the copolymer solutions results in a large increase in the viscosity at SDS concentrations below the critical micelle concentration. Fluorescence studies suggest that the viscosity enhancement is caused by interpolymer association of polymer-SDS domains

Посилання на статтю:

Water-soluble copolymers: 57. Amphiphilic cyclocopolymers of diallylalkoxybenzylrnethylammonium chloride and diallyldimethylarnmonium chloride / Yihua Chang and Charles L. McCormick // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 3503-3512.

Water-soluble copolymers: 57. Amphiphilic cyclocopolymers of diallylalkoxybenzylrnethylammonium chloride and diallyldimethylarnmonium chloride - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.