kpilogo shields

Imide-aryl ether thiophene copolymers were prepared and their thermal and mechanical properties were investigated. A key feature of these copolymers is the incorporation of the 2,5-thiophene moiety using 5,5'-bis[(3-aminophenoxy)thienyl-2] ketone or 5,5'-bis[(4-aminophenoxy)thienyl-2] ketone as diamines in polyimide syntheses. The preparation of these thiophene diamines involved the nucleophilic aromatic substitution of bis(5-chlorothienyl-2) ketone with either 3- or 4-aminophenol in N-methyl-2-pyrrolidinone using potassium carbonate. These diamines were reacted with various compositions of pyromellitic dianhydride and 4,4'-oxydianiline to synthesize the desired poly(amic acid)s. Films were cast and cured (300°C) to effect the imide formation, and the resulting films showed tough ductile mechanical properties with high glass transition temperatures that decreased with increasing thiophene diamine content.

Посилання на статтю:

Thiophene-based poly(arylene ether)s: 5. Imide-arylene ether statistical copolymers / V. V. Sheares and J. M. DeSimone // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 3782-3785.

Thiophene-based poly(arylene ether)s: 5. Imide-arylene ether statistical copolymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.