kpilogo shields

Hydroxypropyl cellulose (HPC) was incorporated & situ with silica by the sol-gel process involving various amounts of added tetraethoxysilane (TEOS), and hybrids with nanometre-sized silica particles were prepared. To determine the effect of TEOS content on the mechanical properties of the micro-hybrids, the TEOS content in the hybrids was varied from 20 to 60%. The mechanical properties of the micro-hybrids were compared with those of HPC composites mixed with various amounts of glass beads (diameters of 20-40/am) by solvent blending. The ultimate tensile strength of the micro-hybrid was improved from 6 to 18 MPa when the TEOS content reached 40 wt%. On the other hand, the strength of the blend composite decreased with glass-bead content. The ~1- (molecular motion in a highly ordered amorphous phase), ct 2- (molecular motion in a random amorphous phase) and B-relaxations (relating to molecular motion of hydroxypropyl groups) were observed in the temperature dependence of the dynamic viscoelastic properties of HPC. The level of the dynamic modulus, G', of the micro-hybrid increased with initial TEOS content. By hybridization, the cq-peak in the tan 6 curve broadened and its intensity lowered as the initial TEOS content increased. The ct2-peak was observed for the micro-hybrid composed of 20 wt% TEOS, but disappeared when the TEOS content exceeded 40 wt%. The B-peak was not observed in the hybrid. No drastic change was observed in the dynamic viscoelastic behaviour of the blend composite as the glass-bead content was varied. The mechanical properties of the in situ micro-hybrid were completely different from those of the blend composite. This difference was caused by the interaction between the filler and matrix. In the micro-hybrid, nanometre-sized ceramic particles may be dispersed in the HPC component, and strong interaction occurs via hydrogen bonding. In contrast, the interaction between the glass beads and HPC in the blend composite is weak

Посилання на статтю:

Preparation and characterization of hydroxypropyl cellulose/silica micro-hybrids / Shoichiro Yano // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 5565-5570.

Preparation and characterization of hydroxypropyl cellulose/silica micro-hybrids - Завантажити.

 

Корисні статті

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-машинобудівник

Ні для кого не секрет, що при сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Щоб відповісти на питання «Хто такий інженер-машинобудівник?», необхідно розуміти , що несе в собі кожне з цих слів окремо. Інженер – це людина, яка отримала освіту з визначеного фаху. Інженер – це творець техніки. Інженер – це особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. Тобто, виходячи з цих загальновживаних визначень слова «інженер» зрозуміло, що цій професії може присвятити себе лише людина з неабиякими здібностями, які ґрунтуються на знанні точних наук, логічному мисленні, невичерпному терпінні і постійному бажанні вдосконалювати світ інженерії. Від латини ingenium — здатність, винахідливість, що є свідченням того, що інженером перш за все є людина-думаюча, яка знаходиться в безперервному пошуку відповідей на складні технічні завдання.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.