kpilogo shields

Water structures in polymeric matrices were studied using Fourier transform infra-red (FTi.r.) spectroscopy. The infra-red spectra of water sorbed in many polymers imply systematic changes. As the polymer becomes more hydrophilic, among the three bands corresponding to the normal vibrational modes of an isolated water molecule the va(OH ) and v,(OH) bands gradually shift to lower frequencies, while the 6( / HOH) band moves to a higher frequency. Using these shifts, we have deduced the heat of water sorption for several hydrophobic polymers. Moreover, it has been found that the atom with the largest electronegativity in the polymers increases the bending frequency shift, A6(/_HOH), more than the stretching frequency shifts, Ava(OH ) and Av,(OH). Eventually, it was concluded that water molecules sorbed in solid polymers, in almost all cases (for both hydrophilic and hydrophobic materials), form either strong or weak hydrogen bonds with particular site atoms in the polymers. Various water structures in these polymeric matrices were discussed in terms of the FTi.r. data that were obtained.

Посилання на статтю:

Fourier transform infra-red spectroscopic studies of water molecules sorbed in solid polymers / Hiroshi Kusanagi* and Seiichi Yukawa // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 5637-5640.

Fourier transform infra-red spectroscopic studies of water molecules sorbed in solid polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.