kpilogo shields

The study of the phase behaviour of syndiotactic polystyrene (sPS) in o-xylene is reported. Differential scanning calorimetry, microcalorimetry, infra-red spectroscopy, wide angle X-ray scattering, transmission electron microscopy and thermogravimetric analysis have been used. The polymer chains can adopt a T2G2 helix or a planar T4 zig-zag conformation, depending on the experimental conditions. The initial concentration, the cooling rate and the thermal history strongly influence the formation and the relative contribution of the different conformations, leading to a complex phase behaviour. A decrease of the polymer concentration, and/or an increase of the scanning rate, tends to favour the formation of the helical structure. This helical conformation is always formed when a vitrified, concentrated solution is heated. The transformation of the helical conformation into the planar zig-zag conformation proceeds by a two-step mechanism of melting and recrystallization. Solvent-induced crystallization of amorphous, glassy sPS results in the formation of the helical conformation. The zig-zag conformation is always formed by crystallization from the pure melt. The formation of an incongruent polymer-solvent compound is proposed to explain the complex phase behaviour.

Посилання на статтю:

Phase behaviour of syndiotactic polystyrene-o-xylene / F. Deberdt and H. Berghmans // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 1694-1704.

Phase behaviour of syndiotactic polystyrene-o-xylene - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.