kpilogo shields

Variations of size, content and size distribution of free volumes in linear polystyrenes (PS) synthesized by radical processes, with the addition of miscible polyphenylene ether (PPE) in PS, were observed by positron annihilation lifetime measurements. The average free volume radius of polystyrene was proved to increase from 0.30 nm (PPE: 0%) to 0.34 nm (PPE: 100%) and the average intensity, relevant to free volume content, decreased with the increase of PPE. The size distributions of free volume of various PS to PPE ratios also reveal that average free volume size increases and that smaller free volumes decrease by the increase of PPE ratio. The evidence that the size distribution curve of PS and PPE mixture (1: 1) is more similar to that of PS suggests that free volumes produced in PS are stable with the addition of PPE and that more positroniums annihilate in smaller free volumes generated in PS than in bigger ones formed by PPE, since numbers of free volume overwhelm those of PPE

Посилання на статтю:

Estimation of free volume in polystyrene-polyphenylene ether blend probed by the positron annihilation lifetime technique / Hong-Ling Lia, Yusuke Ujihira, Atsushi Nanasawa, Y.C. Jean // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 349–355.

Estimation of free volume in polystyrene-polyphenylene ether blend probed by the positron annihilation lifetime technique - Завантажити.

 

Корисні статті

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.