kpilogo shields

A new diamine, 1,1-bis[4-(4-aminophenoxy)phenyl]cyclododecane (BAPCD), bearing flexible ether and bulky pendant cyclododecylidene groups was prepared in three steps from cyclododecanone. The monomer was reacted with six conventional aromatic dianhydrides in N,N-dimethylacetamide (DMAc) to obtain the corresponding new polyimides via the poly(amic acid) precursors and thermal or chemical imidization. The poly(amic acid)s obtained had inherent viscosities ranging from 1.10–1.42 dl g ¹1. All the poly(amic acid)s could be cast from DMAc solutions and thermally converted into transparent, flexible, and tough polyimide films, except for polymer V a which was derived from pyromellitic dianhydride. X-ray diffractograms of polyimides indicated all polymers were amorphous except the polymer V a. Polyimides derived from 4,4⬘-sulfonyldiphthalic anhydride and 4,4⬘-hexafluoroisopropylidenediphathalic anhydride exhibited excellent solubility in various polar solvents. These polymers showed glass transition temperatures between 259°C and 276°C, and decomposition temperatures at initial and 10% mass loss ranging from 430°C to 483°C and from 504°C to 526°C in nitrogen, respectively. The polyimide films, except V a, had a tensile strength in the range 76–112 MPa and a tensile modulus in the range 2.1–3.5 GPa.

Посилання на статтю:

Synthesis and properties of new polyimides derived from 1,1-bis[4-(4aminophenoxy)phenyl]cyclododecane / Der-Jang Liaw, Been-Yang Liaw // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 3183–3189.

Synthesis and properties of new polyimides derived from 1,1-bis[4-(4aminophenoxy)phenyl]cyclododecane - Завантажити.

 

Корисні статті

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.