kpilogo shields

Blends of poly(butylene terephthalate) (PBT) with thermotropic liquid crystalline polymer (LCP) concentration down to 0.2 wt.% were prepared to investigate the effects of LCP component on the crystallization behavior of PBT. The crystal structure of PBT in the blends was not deteriorated by the presence of LCP. The regularity of PBT crystals in the blends with lower LCP content appeared to be more perfect, compared with that of pure PBT sample and of blends with high LCP content. The experimental results revealed that the LCP component may affect, to a great extent, the crystallization process of the blends due to the inhomogeneous nature of the LCP used. The crystallization process of PBT in the blends was very sensitive to the LCP content and its microstructures existing in the melt before the start of crystallization, with the nucleation effect of the LCP component in its crystalline state being more efficient than that in its nematic state. The favorable content at which the LCP microdomains show ''the most efficient nucleation’’ is more likely to occur at lower LCP content for these systems. Based on the fact that the addition of the LCP component leads to higher crystallization temperature, crystallinity and degree of perfection of the crystallites formed, it is proposed that the effects of heterogeneous nucleation dominate in the crystallization process of the blends with lower LCP concentration.

Посилання на статтю:

Crystallization of poly(butylene terephthalate) blends containing liquid crystalline polymer component / Huiming Yan, Jiarui Xu, Kancheng Mai, Hanmin Zeng // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 4865–4875.

Crystallization of poly(butylene terephthalate) blends containing liquid crystalline polymer component - Завантажити.

 

Корисні статті

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.