kpilogo shields

4-Trimethylsilyloxy-4 0 -vinylbiphenyl was treated with perfluorobenzene, substituted polyfluorobenzenes, and perfluoronaphthalene to give 4-[(per/polyfluoro)phenyloxy]-4 0 -vinylbiphenyls in the presence of catalytic amounts of CsF. The new monomers that resulted were characterized by mass spectra, 1H and 19F NMR, and IR spectroscopy. The new polymers obtained by polymerizing the monomers using AIBN-initiated free radical polymerization were characterized by gel permeation chromatography (GPC), differential scanning calorimetry (DSC), thermogravimetric analysis (TGA), 1H and 19F NMR and IR spectroscopies. The polymers were obtained as white powders and were soluble in all common organic solvents. They are thermally very stable and have high glass transition temperatures, Tg, i.e. .1008C. Copolymerization of one of the monomers, 4-pentafluorophenyloxy-4 0 -vinylbiphenyl, 3, with different molar ratios of methylacrylate gave copolymers that have low glass transition temperatures compared with the homopolymer of the monomer, 3, along with very high thermal decomposition temperatures, e.g. incorporation of even a small amount (2.1%) of 3 into the methylacrylate copolymer gave rise to a 50% char yield at 4108C and a glass transition temperature of 288C.

Посилання на статтю:

Synthesis and characterization of 4-[(per/polyfluoro)phenyloxy]-4 0 vinylbiphenyls and their polymers / I.I. Selvaraj, R.L. Kirchmeier, J.M. Shreeve // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 6575–6582.

Synthesis and characterization of 4-[(per/polyfluoro)phenyloxy]-4 0 vinylbiphenyls and their polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?