kpilogo shields

Investigations based on static and dynamic light-scattering studies were conducted to assess the influence of amylose content (0.0–65.8%) and microwave dispersion treatment (MDT) on the macromolecular features of starches, including fractal behaviour. Values for apparent  W †; gyration radius R G † and hydrodynamic radius R H † were obtained using common extrapolation procedures to the average molar mass M zero scattering vector. The general trend showed a decrease in these values when amylose level or the intensity of MDT was increased. However, unexpected results were obtained, mainly for the starch with the highest amylose content and for long MDT times. The high qR G range [where q is the scattering vector; q ˆ 4pn=l†sin u=2†] allowed the internal behaviour of starch samples to be studied as well. Kratky plots, fractal dimensions, and relaxation rate dependence on q revealed significant differences in internal structures and the influence of amylose content. At low amylose contents (0.0–28.5%), light-scattering behaviour was dominated by the amylopectin contribution, in agreement with Galinski and Burchard (Macromolecules 1995;28:2363), whereas at high amylose contents (52.5–65.8%), light-scattering behaviour was influenced by amylose despite the high dimensions of amylopectin.

Посилання на статтю:

Contribution of amylose and amylopectin to the light scattering behaviour of starches in aqueous solution / P. Roger, L.A. Bello-Perez , P. Colonna // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 6897–6909.

Contribution of amylose and amylopectin to the light scattering behaviour of starches in aqueous solution - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.