kpilogo shields

Інженер-механікІнженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

У світі, професію інженера-механіка вважають універсальною, бо представники даної професії виробляють матеріальні блага практично у всіх галузях виробництва – від побутових приладів до космічного ракетобудування. Загальна інженерна освіта дозволяє механікам з легкістю орієнтуватися в безперервно мінливому світі технологій.

Інженер-механік може розібратися в сучасній техніці і технологіях, застосувати інженерні методи для вирішення конструкторських завдань; знає, як організувати прибуткове виробництво в тій галузі, в якій безпосередньо працює.

Інженер-механікІнженер-механік зобов'язаний вибрати свою спеціальність з трьох різних напрямків – технолог, конструктор або ж випробувач.
Технолог організовує процес монтажу та наладки різних механізмів. В додаток, його обов'язки включають організацію та розробку найкращих технічних процесів за допомогою автоматизації виробництва.

Конструктор же займається тим, що розробляє і створює машини і механізми, а також системи комплексної механізації виробництва.
Випробувач проводить перевірку і обслуговування всіх механізмів, аналізує умови для їх оптимального режиму роботи.
Щоб освоїти професію інженера-механіка потрібні знання фізики, математики, механіки та нарисної геометрії. Також необхідно володіти високим рівнем логічного і конструктивного мислення, завзятістю і наполегливістю. Умілий інженер-механік зобов'язаний вміти:

  • підготовляти комплексні проекти для підприємства;
  • здійснювати діагностику машин;
  • оформляти технічне завдання для створення нового обладнання;
  • розраховувати ефективність впроваджуваних проектних і технологічних рішень.

Як стати інженером-механіком?

Кафедра ХПСМ готує інженерів-механіків високої кваліфікації як на очній, так і на заочній формі навчання. Ви можете заповнити анкету попередньої реєстрації, що дасть Вам можливість своєчасно отримувати важливу інформацію щодо вступу в НТУУ "КПІ". Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти