kpilogo shields

Компьютер для инженераУ сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Найпростіша відповідь на питання "Навіщо потрібен комп'ютер?" – для зручної роботи з будь-якою інформацією, для заміни або посилення деяких можливостей людини та її розуму, особливо це стосується проведення складних розрахунків і обчислень.

Якщо розглянути професію інженера - людини, яка займається інженерною діяльністю, тобто, зокрема, різними дослідженнями, проектуванням і конструюванням, розробкою різної документації та проведенням величезної кількості розрахунків - то відповідь на питання "Для чого інженеру комп'ютер?" або "Для чого використовує комп'ютер інженер" напрошується сам собою - передусім для полегшення роботи. А також для завдань, які без комп'ютера практично нездійсненні, наприклад для дуже складних обчислень, які навіть при використанні можливостей комп'ютерної техніки тривають годинами і днями, а без її використання або вирішувалися б на протязі багатьох місяців або не могли б бути реалізовані взагалі.

Також відповіддю на питання "Для чого потрібен комп'ютер інженеру?" може бути наступна відповідь: для моделювання за допомогою різних програм складних фізичних та інших процесів, з метою заздалегідь дізнатися, що станеться за певних умов з розглядуваним об'єктом.

Це може бути як питанням зручності і полегшення роботи, наприклад стандартну задачу механіки з навантаженням балки простіше вирішити в програмі, ніж ставити реальний дослід, так і економією коштів/часу для проведення більш складних експериментів, а також експериментів, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу і людству в цілому. До останніх можна віднести моделювання аварії літака, проведення ядерних випробувань або зміни клімату.

компьютер для инженераТакож інженер застосовує комп'ютерне моделювання для вивчення об'єктів, які в реальних умовах не можуть бути відтворені, або для здійснення багаторазових повторень експерименту з одним і тим же об'єктом, кожен раз повертаючи його до початкового стану.

Насправді можливих варіантів відповіді на питання "Навіщо інженеру комп'ютер?" набагато більше, приблизний список виглядає наступним чином:

  • Креслення, проектування і конструювання (AutoCad, КОМПАС, SolidWorks);
  • Розрахунки і моделювання (Ansys, 3Dmax);
  • Робота з офісними пакетами (Word, Excel, PowerPoint і т. д.);
  • Робота з базами і архівами даних;
  • Робота з мережею Інтернет як для пошуку інформації, так і для можливості спілкування та спільної роботи на відстані.

Можна додатково зазначити, що на комп'ютерах зручно зберігати будь-яку необхідну кількість інформації, обмежену лише розмірами жорсткого диска, до того ж її зручно обробляти, систематизувати, а пізніше, за необхідності, знайти.

Як стати інженером?

Кафедра ХПСМ готує інженерів високої кваліфікації як на очній, так і на заочній формі навчання. Ви можете заповнити анкету попередньої реєстрації, що дасть Вам можливість своєчасно отримувати важливу інформацію щодо вступу в НТУУ "КПІ". Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти