kpilogo shields

Підписано договір про науково-технічне співробітництво між кафедрою хімічного, полімерного та силікатного машинобудування КПІ імені Ігоря Сікорського та ТОВ «Костал Україна».

22 травня 2018 року відбувся візит в.о. завідувача кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування КПІ ім. Ігоря Сікорського, доктора технічних наук, професора Гондляха Олександра Володимировича та викладачів кафедри на ТОВ «Костал Україна» – дочірнє підприємство компанії KOSTAL GROUP, світового лідера по виробництву комплектуючих для автомобільної промисловості.

Для ознайомлення з основним процесами та технологіями, пов’язаними зі специфікою кафедри, поважним гостям було проведено екскурсію по ливарному цеху, цеху механічної обробки матеріалів, цеху монтажу у м.Переяслав-Хмельницький та конструкторському департаменту у м.Київ, а також представлено зразки продукції, що виготовляються підприємством. Окрім керівництва кафедри, в той же день виробничі потужності ТОВ «Костал Україна» у м.Переяслав-Хмельницький відвідали також студенти 3го курсу кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування.

Протягом візиту представники Київського політехнічного інституту зустрілися з керівництвом компанії: Генеральним директором Радославом Шкупом, керівником департаменту розвитку виробництва Геннадієм Кільдишовим та керівником департаменту персоналу Катериною Бахуринською.
На зустрічі був підписаний договір про науково-технічне співробітництво між кафедрою хімічного, полімерного та силікатного машинобудування КПІ імені Ігоря Сікорського та ТОВ «Костал Україна», що передбачає серед іншого:

  • проведення в навчальних закладах міста Переяслав-Хмельницький і регіону профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді;
  • організація спільної підготовки фахівців на основі взаємоузгоджених навчальних планів;
  • виконання Університетом в рамках визначеної тематики науково-дослідних розробок за конкретними завданнями структурних підрозділів Підприємства, надання Підприємству науково-технічної підтримки у вирішенні виробничих завдань;
  • виконання студентами курсових робіт і дипломних проектів на виробничій базі Підприємства;
  • забезпечення Підприємством керівництва та проведення всіх видів практики на своїй базі студентами Університету за попереднім узгодженням з Підприємством;
  • здійснення разом з Університетом підбору кандидатур студентів відповідних курсів і спеціальностей для їх наступної цільової підготовки та зайняття ними вакантних посад на Підприємстві;
  • надання можливості стажування викладачів Університету в структурних підрозділах Підприємства;
  • здійснення Підприємством допомоги Університету у розвитку матеріально-технічної бази кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування;
  • організація і проведення спільних наукових, науково-практичних та науково-методичних конференцій, семінарів та симпозіумів.

В рамках проекту співпраці у 2019 році сторонами заплановано введення в навчальний план кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування спеціалізованого курсу з вивчення програмного продукту компанії Dassault Systems: CATIA V5 для студентів 3-5 курсів, що використовується в процесі конструювання виробів на підприємстві.

Також 30 травня 2018 року у навчальній аудиторії, оформленій за підтримки ТОВ «Костал Україна», фахівцями підприємства було проведено презентаційну лекцію для студентів 5го курсу на теми пов’язані з технологічним процесом литва пластику під тиском та конструюванням прес-форм.

kostal 1kostal 2kostal 3

Додати коментар