kpilogo shields

The influence of cation type on the morphology and properties of model polyurethane ionomers is investigated in ionomers with different backbone types, pendant anion types and ionic group concentrations. A correlation between the degree of ordering in the local environment of the neutralizing cation and the tensile properties of the ionomers is observed. The geometrical packing constraints of the pendant anion are also seen to be a critical factor in determining the physical properties ofionomers. Differential scanning calorimetry results indicate no significant differences in the extent of phase separation of ionomers neutralized with different cations; however, anion type is shown to have a large influence on the degree of phase separation. Small-angle X-ray scattering analysis of the morphology of the ionomers reveals a correlation between the number of ionic groups per aggregate and the low-temperature storage modulus measured by dynamic mechanical analysis. The importance of the electronic structure and geometrical packing constraints of the ionic groups is emphasized

Посилання на статтю:

Effect of neutralizing cation type on the morphology and properties of model polyurethane ionomers / Susan A. Visser and Stuart L. Cooper* // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 920-929.

Effect of neutralizing cation type on the morphology and properties of model polyurethane ionomers - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.