kpilogo shields

Dichloroketene, generated by the ultrasound-promoted dechlorination of trichloroacetyl chloride with zinc, has been added to the carbon-carbon double bonds of poly (1,1-dimethyl-l-sila-cis-pent-3-ene) (poly-I). The molecular-weight distribution of the adduct polymer in which all of the carbon-carbon double bonds have reacted with dichloroketene, poly[2,2-dichloro-cis-3,4-bis(methylene)cyclobutanone dimethylsilylene], 100% poly (I-CI2C=C~O), has been characterized by gel permeation chromatography. The microstructure of 100% poly(I-C12C=C=O ) has been elucidated by 1H, 13C and 29Si nuclear magnetic resonance as well as by infra-red spectroscopy. Similarly, a series of random copolymers have been prepared in which only some of the carbon-carbon double bonds of poly-I have reacted with dichloroketene. These have been characterized as above. The glass transition temperatures (Tg) of these copolymers, as well as that of 100% poly (I--C12C=C=O), have been determined by differential scanning calorimetry. The T 8 values are found to increase linearly with the percentage of the carbon-carbon double bonds of poly-I that have reacted with dichloroketene..

Посилання на статтю:

Partial and complete chemical modification of poly (1,1 -dimethyl-1 -sila-cis-pent-3-ene ) by addition of dichloroketene / Howard Shih Jen Lee and William P. Weber // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 1748-1755.

Partial and complete chemical modification of poly (1,1 -dimethyl-1 -sila-cis-pent-3-ene ) by addition of dichloroketene - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.