kpilogo shields

Phase separation is observed in poly(propylene oxide) modified poly(dimethylsiloxane) (PPO-PDMS) with excess poly(propylene oxide) (PPO) when salts of MCF3SO 3 (M = Li, Na) are added. The same behaviour is inferred for KCF3SO 3. The solutions above and below the boundary layer have been studied by Raman spectroscopy and in particular by examining the non-degenerate, symmetric stretch (A 1, SO3) Raman mode of the CF3SO 3 anion. The upper part is siloxane rich ; salt is present on both sides of the boundary layer with a much lower concentration in the upper part. The formation of the boundary layer is attributed to an increasing difference in surface tension between the PPO/salt/PPO-PDMS complexes and the separate PPO, PPO-PDMS components. The boundary layer moves up with increase in concentration. The number of 'free' ions decreases and ion association increases with increase in temperature. There is evidence of contact ion pairs, triplets and aggregates. Values of conductivity are quoted for 293 K.

Посилання на статтю:

Ion association effects and phase separation in poly ( propylene oxide) modified poly (dimethylsiloxane) complexed with triflate salts / P. Jacobsson, I. Albinsson, B.-E. Mellander and J. R. Stevens // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 2778-2783.

Ion association effects and phase separation in poly ( propylene oxide) modified poly (dimethylsiloxane) complexed with triflate salts - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.