kpilogo shields

We have studied the kinetics of spinodal decomposition in a gelatin-water-methanol mixture, which undergoes a sol gel transition simultaneously with phase separation, using light scattering techniques. The kinetics of the sol-gel transition was investigated using falling-ball microviscometry techniques. We found that the kinetics of phase separation depend very strongly on temperature; and for deep quenches, where the rates of phase separation and gelation are comparable, the phase-separation process does not go to completion. Prior to the onset of gelation the initial growth rate of the structure factor can be described according to the Cahn-Hilliard model, even though the wavevector at maximum scattered intensity decreases as km ~ t-o.6. For deep quenches after the onset of gelation, km remains unchanged with time, while the peak intensity exhibits a slow growth. The final domain size, kf~,~, at which the phase-separating morphology becomes pinned decreases with increasing quench depth. Micrographs of the phase-separated domains reveal a connected structure on length scales of a hundred micrometres superimposed on a finer network structure due to gelation.

Посилання на статтю:

Effects of gelation on spinodal decomposition kinetics in gelatin / Rama Bansil* and Jyotsana Lai // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 2961-2969.

Effects of gelation on spinodal decomposition kinetics in gelatin - Завантажити.

 

Корисні статті

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.