kpilogo shields

Moisture diffusion in unsaturated polyester, vinyl ester and acrylic resins exposed to various relative humidities and temperatures was investigated. The effects on water uptake of the type and amount of initiator, the post-curing treatment and specimen thickness were evaluated. A weight loss during exposure was observed in some resins ; the true equilibrium water content and the diffusion coefficient could not be determined for these polymers. Absorption-desorption-reabsorption (ADR) experiments were conducted to determine the true equilibrium water contents and diffusion coefficients. These ADR experiments also show whether a resin exhibits a continuous weight loss during long term water exposure, a phenomenon associated with degradation of the polymer network, or whether the loss is caused only by the release of residual species. The water diffusion behaviour for polymers containing disc cracks was compared with the behaviour of polymers without disc cracks. Diffusion coefficients and saturation values are given for orthophthalic polyesters, isophthalic polyesters, vinyl ester and acrylic resins at 65°C and a 75% relative humidity.

Посилання на статтю:

Interactions of water with unsaturated polyester, vinyl ester and acrylic resins / Sang-Baek Lee* and T. J. Rockettt // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 3691-3697.

Interactions of water with unsaturated polyester, vinyl ester and acrylic resins - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).