kpilogo shields

Diblock polystyrene-block-poly(hydrogenated isoprene) was fluorescence labelled by random covalent attachment of anthracene at the polystyrene block (the average number of anthracenes per copolymer chain was 0.88). Micellization of the labelled copolymer was studied in a broad composition range of the solvent mixture 1,4-dioxane/heptane. Micelles with polystyrene cores are formed in heptane-rich solvents (0-30 vol% 1,4-dioxane). In mixtures with 30-50 vol% 1,4-dioxane, the sample dissolves molecularly in the form of individual copolymer coils and in dioxane-rich solvents (more than 50 vol% 1,4-dioxane), micelles with polystyrene shells are formed. Micellar solutions were characterized by static and quasielastic light scattering and by sedimentation velocity measurements. The mobility of pendant fluorophores and polymer segments in micellar cores and shells in selective solvents and in individual copolymer coils in good solvents was studied by time-resolved fluorescence-anisotropy measurements.

Посилання на статтю:

Light scattering and fluorescence studies of block copolymer micelles of polystyrene-block-poly ( hydrogenated isoprene) in the selective solvent 1,4-dioxane-n-heptane / Karel Prochbzka and Bo Medhage, Emad Mukhtar and Mats Almgren // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 103-110.

Light scattering and fluorescence studies of block copolymer micelles of polystyrene-block-poly ( hydrogenated isoprene) in the selective solvent 1,4-dioxane-n-heptane - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.