kpilogo shields

The miscibility of poly(styrene-co-vinylphenol) containing 5% vinylphenol monomer units (MPS-5) with syndiotactic poly(methyl methacrylate) (PMMA-s) and with isotactic poly(methyl methacrylate) (PMMA-i) was studied with 13 C solid state n.m.r, complemented with cloud point and differential scanning calorimetry measurements. Above room temperature, the results indicate that the PMMA-s blends have a wider composition range over which the system exists in a single phase. In the time scale of spin-lattice proton relaxation, or a dimensional scale of about 25 nm, PMMA-s is miscible with MPS-5 in all compositions studied, namely 30, 50, and 70 wt% of MPS-5; PMMA-i is miscible only at one composition, namely 70% styrene copolymer. Both PMMA-s and PMMA-i blends indicate the existence of heterogeneities in the time scale of rotating frame spin-lattice relaxation (T~), or a dimensional scale of about 2nm, for all compositions studied except for 70/30MPS-5/PMMA-i, which shows a single T~. The glass transition temperature data of these blends are consistent with the n.m.r, observation. The cloud point diagram is also in agreement with n.m.r, results.

Посилання на статтю:

N.m.r. study of hydrogen bonded polymer blends: influence of the tacticity of poly(methyl methacrylate) on its miscibility with poly(styrene-co-vinylphenol) / Lei Jong, Eli M. Pearce and T. K. Kwei* // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 48-55.

N.m.r. study of hydrogen bonded polymer blends: influence of the tacticity of poly(methyl methacrylate) on its miscibility with poly(styrene-co-vinylphenol) - Завантажити.

 

Корисні статті

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.