kpilogo shields

Poly(4-vinylpyridine)-poly(dimethylsiloxane) (P4VP-PDMS) block copolymers with various compositions were prepared by anionic polymerization. The 4VP block was quaternized with methyl iodide and reacted with 7,7',8,8'-tetracyanoquinodimethane (TCNQ), which is in both anion radical (TCNQ-') and neutral form (TCNQ°). The products were then characterized by 1H nuclear magnetic resonance and Fouriertransform infra-red spectroscopy, scanning electron microscopy and differential scanning calorimetry techniques. The electrical conductivities of processable and flexible fihns of these block copolymers were measured with the four-probe method and found to be as high as 10 .2 Scm -1. The optimal TCNQ ° doping for which the conductivities are highest were also determined

Посилання на статтю:

Conductive properties of poly(4-vinylpyridine)- poly(dimethylsiloxane) block copolymers doped with tetracyanoquinodimethane / Nihan Nugay, Zuhal K/iq0kyavuz* and Sava~ KOq/Jkyavuz // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 4649-4654.

Conductive properties of poly(4-vinylpyridine)- poly(dimethylsiloxane) block copolymers doped with tetracyanoquinodimethane - Завантажити.

 

Корисні статті

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.