kpilogo shields

The morphologies and tensile properties of an elastomer-modified epoxy (EME)/polycarbonate (PC) binary system and an EME/diglycidyl ether of bisphenol A (DGEBA)/PC ternary system were examined. In the EME system, a continuous elastomer-rich phase formed, while in the EME/DGEBA systems (unblended with PC), a continuous epoxy-rich phase formed. In both of these systems, two-phase structures were observed. In contrast, a microdispersed structure was observed when the PC was blended with either the EME or with the EME/DGEBA systems. It is suggested that blending of the epoxy with PC caused an increased sohibility of the former into the elastomer phase. The tensile strength and tensile elongation of both the EME and EME/DGEBA systems were improved by blending with PC. In the EME/PC blend, the tensile elongation reached its maximum value (60%) at a PC content of approximately 10 p.h.r. (parts per hundred resin by weight), with this maximum being approximately one and a half times higher than that of the unblended EME. Tensile strength was also deafly increased by blending with small amounts of PC, but soon reached a steady value. In the EME/DGEBA/PC blends, the tensile properties were dependent on the weight ratio of EME to DGEBA. In the absence of PC, as this ratio increased, the tensile elongation also increased, while at the same time the tensile strength decreased. The tensile properties were also improved in this system, by blending with PC. From the results obtained, it was clear that the improvement in tensile properties was closely related to the changes in morphology. Therefore, blending of the PC induced a microdispersed structure and improved the elongation of the epoxy resin.

Посилання на статтю:

Morphologies and tensile properties of elastomer-modified epoxy and polycarbonate blended systems / Tatsuya Ohsako*, Kazuko Nagura and Ikuo Nozue // Polymer. – 1993. – Vol 34. – P. 5080-5084.

Morphologies and tensile properties of elastomer-modified epoxy and polycarbonate blended systems - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.