kpilogo shields

In order to elucidate the structure of poly(vinyl alcohol) (PVA) gels, the gels studied were aged for as long as 500 days at 30°C. The original gel was formed from PVA solutions in a mixed solvent of dimethylsulfoxide (DMSO) and water by chilling at -34°C for one day. The aged gel was shown to have a well grown crystal phase, in that the melting endotherm from differential scanning calorimetry could be clearly separated into two or three components, which were named A, B and C, in order of melting temperature. The enhancement of the gel modulus and the solvent exclusion observed in the aged DMSO/water gels could be atrributed to phase separation, which facilitates crystallization into the B and C components. The A component was shown not to bear a strong relationship to the high modulus and the exclusion of solvent, although it may be the most common crystallite grown from PVA solutions.

Посилання на статтю:

Ageing of poly(vinyl alcohol) gels prepared from dimethylsulfoxide/water solutions / Tetsuya Tanigami*, Kazuhiro Murase, Kazuo Yamaura andShuji Matsuzawa // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 2573-2578.

Ageing of poly(vinyl alcohol) gels prepared from dimethylsulfoxide/water solutions - Завантажити.

 

Корисні статті

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?