kpilogo shields

Cloud-point data to 170°C and 2800 bar (280 MPa) are presented for poly(ethylene-co-(31 mol%) methyl acrylate) at ~ 5 wt % in propane and in hexane and in mixtures of propane plus 5, 10, and 15 wt % hexane, hexene, methanol, ethanol, n-propanol and n-butanol. Hexane and hexene, which densify the propane, have no effect on the pressure-temperature location of the copolymer-propane cloud-point curve; however, the alcohols, which hydrogen bond to the acrylate repeat units, lower the curve by as much as 75°C. The magnitude of the temperature shift of the cloud-point curve decreases with increasing alcohol content as the acrylate units become saturated and the alcohol preferentially self-associates. Methanol is the least effective cosolvent as it self-associates more than the other alcohols at a given temperature

Посилання на статтю:

Comparison of the effect of density and hydrogen bonding on the cloud-point behaviour of poly(ethylene-co-methyl acrylate)-propane-cosolvent mixtures / Minna A. LoStracco, Sang-Ho Lee and Mark A. McHugh // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 3272-3277.

Comparison of the effect of density and hydrogen bonding on the cloud-point behaviour of poly(ethylene-co-methyl acrylate)-propane-cosolvent mixtures - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Інженер-конструктор

Хто такий інженер-конструктор? Даним питанням задаються багато людей, які бажають пов'язати своє життя з цією професією. Варто відзначити, що ця професія однією з найбільш високооплачуваних на сучасному ринку праці, яка характеризується високим попитом з боку роботодавців. Інженер-конструктор машинобудування повинен володіти аналітичним складом розуму, підвищеною уважністю до деталей і відповідальним підходом до роботи. Дана діяльність пов'язана з прорахунками і різноманітним обладнанням. Першокласний інженер-конструктор механік володіє також такими рисами характеру, як раціональність і ерудованість. Важливу роль відіграє стресостійкість, адже робочий процес є досить трудомістким і при потребі замовника вимагає готовності швидко вносити зміни в готові креслення.