kpilogo shields

The structural change in poly(hexafluoro-l,3-butadiene) that takes place during heat treatment was investigated by measuring its i.r. spectra. The polymer obtained from hexafluoro-l,3-butadiene (HFBD), produced by t-C4H9OCs initiation in toluene, showed excellent thermal properties, such as a high thermal decomposition temperature and a low thermal expansion coefficient. The thermal properties of poly(HFBD) were found to be similar to those of conventional thermosetting polymers, since the thermal expansion coefficient of poly(HFBD) decreased after the heating process. The absorption at ~ 2970 cm- 1, which was assigned to traces of initiator (t-C4H9-), disappeared after heating at 200 or 400°C for 10 h. The absorption at ~ 1710 cm- 1, which was assigned to the -CF=CF- bond in the main chain, and the peak at 1840 cm- ~, both increased after heating at 400°C for 10 h. It is suggested that the chemical structure of the polymer was changed during the heating process. Furthermore, the radical species which was produced by cleavage of the bonds with heating at high temperatures might react with the -CF=CF- bonds in the polymer chain to yield crosslinked species.

Посилання на статтю:

Structural change in poly(hexafluoro-l,3-butadiene) during heat treatment / Shin Nishirnura*, Akira Nagai and Akio Takahashi // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 3474-3478.

Structural change in poly(hexafluoro-l,3-butadiene) during heat treatment - Завантажити.

 

Корисні статті

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.