kpilogo shields

In this paper theoretical and experimental studies of the phase behaviour of ternary polymer blends are reviewed. Particular emphasis is placed upon the effect of specific interactions (hydrogen bonds). The association model developed to predict the phase behaviour of binary hydrogen-bonded polymer blends has been extended to ternary polymer blends. Simulations have been performed to illustrate the major effects of 'physical' (primarily dispersion) and 'chemical' (hydrogen bonding) forces on phase behaviour. Theoretically predicted phase diagrams have also been compared to experimental results obtained from five hydrogen-bonded ternary polymer blend systems. Overall, the agreement is satisfactory. One general conclusion is that it will be very difficult to find ternary ,polymer blends that exist in a single phase over a wide composition range. Furthermore, in most cases an immiscible binary blend cannot be made homogeneous by introducing a small amount of a third polymer ('compatibilizer').

Посилання на статтю:

The effect of hydrogen bonding on the phase behaviour of ternary polymer blends / Hongxi Zhang, Dorab E. Bhagwagar, John F. Graf*, Paul C. Painter andMichael M. Colemant // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 5379-5397.

The effect of hydrogen bonding on the phase behaviour of ternary polymer blends - Завантажити.

 

Корисні статті

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?