kpilogo shields

The base-induced polymerization of 1,4-bis(tetrahydrothiopheniomethyl)-2-cyano-5-methoxybenzene dibromide in aqueous acetonitrile yields a soluble polyelectrolyte which may be thermally eliminated to give the electronically 'push-pull' substituted poly(2-cyano-5-methoxy-l,4-phenylene vinylene). Ultraviolet- visible and infra-red spectral studies showed production of the conjugated polymer, with a band gap of ca. 2.6-3.0 eV (410--480 nm) that varied somewhat as a function of elimination conditions. Elemental analysis indicates some retention of tetrahydrothiophenium side groups in the polyelectrolyte polymer, despite the use of a variety of elimination conditions. The retention of side chains in this synthesis is possibly due to a significant degree of irregularity in the positions of the cyano and methoxy substituents in the eliminated polymer, resulting from non-regioselectivity in this polymerization. This reaction demonstrates the potential in the Wessling process for polymerization of p-xylylenes that have electronically very asymmetric ('push-pull') substitution patterns.

Посилання на статтю:

Polymerization of 1,4-bis(tetrahydrothiopheniomethyl)- 2-cyano-5-methoxybenzene dibromide: synthesis of electronically " push-pull" substituted poly(p-phenylene vinylene)s / Paul M. Lahti* and Ananda Sarker // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 1312-1316.

Polymerization of 1,4-bis(tetrahydrothiopheniomethyl)- 2-cyano-5-methoxybenzene dibromide: synthesis of electronically " push-pull" substituted poly(p-phenylene vinylene)s - Завантажити.

 

Корисні статті

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Інженер-машинобудівник

Ні для кого не секрет, що при сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Щоб відповісти на питання «Хто такий інженер-машинобудівник?», необхідно розуміти , що несе в собі кожне з цих слів окремо. Інженер – це людина, яка отримала освіту з визначеного фаху. Інженер – це творець техніки. Інженер – це особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. Тобто, виходячи з цих загальновживаних визначень слова «інженер» зрозуміло, що цій професії може присвятити себе лише людина з неабиякими здібностями, які ґрунтуються на знанні точних наук, логічному мисленні, невичерпному терпінні і постійному бажанні вдосконалювати світ інженерії. Від латини ingenium — здатність, винахідливість, що є свідченням того, що інженером перш за все є людина-думаюча, яка знаходиться в безперервному пошуку відповідей на складні технічні завдання.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.