kpilogo shields

13C nuclear magnetic resonance (n.m.r.) has been used to study polypyrrole and N-substituted polypyrrole in the solid state. The extent of oxidation appears to be counterion-dependent; in particular, the quinoid structure appears favoured in the films prepared with dodecyl sulfate. Resonances associated with the quinoid unit are lost upon reduction of the polypyrrole film, which supports the idea that the quinoid structure is associated with the oxidized form of polypyrrole. N-substituted polypyrroles have a more distinct resonance at 110 ppm, which is linked to lower degrees of oxidation or charge delocalization in these systems. The decrease in conductivity of polypyrrole upon thermal ageing in air is associated with both the loss of counterion ('thermal dedoping') and the decomposition of the quinoid structure in the polymer backbone. There is no indication of carbonyl formation in the solid-state n.m.r, spectra obtained in the present study

Посилання на статтю:

Structural characterization of conducting polypyrrole using 13C cross-polarization/ magic-angle spinning solid-state nuclear magnetic resonance spectroscopy / Maria Forsyth* and Van-Tan Truong // Polymer. – 1994. – Vol 35. – P. 1593-1601.

Structural characterization of conducting polypyrrole using 13C cross-polarization/ magic-angle spinning solid-state nuclear magnetic resonance spectroscopy - Завантажити.

 

Корисні статті

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?