kpilogo shields

of a seven-ring model for the crystalline polyetherketone known as 'PK99’, has been determined by single crystal X-ray The central benzene-1,3-dicarbonyl group in this oligomer adopts an 'open’ conformation, approximately in agreement with that proposed earlier for PK99 on the basis of X-ray powder and fibre diffraction data. The present oligomer structure (and a polymer structure simulated by extrapolation from the oligomer) do not, however, require the benzene-1,3-dicarbonyl group to adopt the previously assumed coplanar conformation. A single crystal X-ray study of a cyclic ether-ketone oligomer, also based on the benzene-1,3-dicarbonyl unit, demonstrates the potential of this group to act as a site for sharply re-entrant chain-folding.

Посилання на статтю:

Chain-conformation and chain-folding in 'PK99’ : evidence from singlecrystal X-ray studies of linear and cyclic oligomers / Ian Baxter, Howard M. ColquhounbT, Franz H. KohnkelC, David F. Lewisb, David J. Williams // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 607–612.

Chain-conformation and chain-folding in 'PK99’ : evidence from singlecrystal X-ray studies of linear and cyclic oligomers - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.