kpilogo shields

The photo-induced copolymerization of electron donor/electron acceptor monomers has been studied by real-time infrared spectroscopy. With maleimide/vinyl ether mixtures, the reaction was found to proceed rapidly upon u.v. exposure in the absence of oxygen to reach nearly 100% conversion within seconds. The two monomers disappeared at similar rates, with formation of an alternating copolymer. Similar results were obtained with maleimide/N-vinylpyrrolidone and maleimide/styryloxy combinations. Highly crosslinked polymer networks have been produced by photo-induced copolymerization of bis-maleimide and divinyl ether monomers. These photoinitiator-free formulations were found to be less sensitive to oxygen inhibition than typical u.v.-curable acrylate resins. N-substituted maleimides were also shown to act as monomeric photoinitiators by inducing the polymerization of acrylate monomers upon u.v. irradiation.

Посилання на статтю:

Kinetic study of the photo-induced copolymerization of N-substituted maleimides with electron donor monomers / F. Morel, C. Decker, S. Jönsson, S.C. Clark, C.E. Hoyle // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 2447–2454.

Kinetic study of the photo-induced copolymerization of N-substituted maleimides with electron donor monomers - Завантажити.

 

Корисні статті

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.