kpilogo shields

This work was concerned with how the crystallization temperature of a thermotropic liquid crystalline polymer (TLCP) was lowered when blended with a second TLCP, with both TLCPs believed to be composed of various ratios of terephthalic acid, 4-hydroxybenzoic acid (HBA), hydroquinone, and hydroquinone derivatives. Specifically, HX6000, with a melting temperature of 332°C, was melt blended with HX8000, with a melting temperature of 272°C. Measuring the complex viscosities of the melt blends as they were cooled showed that a linear relationship between composition and solidification temperature existed. Studying the blends using differential scanning calorimetry (DSC) demonstrated that the crystallization temperature was lowered by addition of HX8000, as well as by using faster cooling rates. Dynamic mechanical analysis revealed that the storage and loss moduli decreased with the addition of HX8000 and the moduli declined sharply at lower temperatures relative to neat HX6000. Additional testing was performed to help understand this behavior, with the results suggesting that the TLCPs reacted with one another when the test samples were injection molded.

Посилання на статтю:

The crystallization behavior of blends of thermotropic liquid crystalline polymers / M.A. McLeod, D.G. Baird // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 3743–3752.

The crystallization behavior of blends of thermotropic liquid crystalline polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.