kpilogo shields

Gravimetric and dielectric measurements of water uptake by a series of carboxy terminated butadiene acrylonitrile (CTBN) -amine cured epoxy resin systems are reported. The amount of water absorbed and rate of diffusion increases up to approximately 15 w/w% CTBN content. Anomalous behaviour is observed around a composition of approximately 20% CTBN which is coincident with the occurrence of a cocontinuous phase structure in the resin. Dynamic mechanical analysis and atomic force microscopy studies provide evidence for phase separation and inversion of phase structure at 20% CTBN. The increase in the water uptake with increasing CTBN content reflects the ability of the highly polar acrylonitrile group to bind water. The general increase in the diffusion coefficient is consistent with CTBN being initially dispersed in the epoxy matrix tending to a lowering of the effective segment density inhibiting mobility of the water molecules. In the cocontinuous region subtle effects of mutual solubility of components and generation of a long percolation path leads to the observed anomalous behaviour. Dynamic mechanical thermal analysis (DMTA) indicated that water absorption suprisingly leads to an increase in the glass transition temperature and is associated with a densification of the matrix structure. Atomic force microscopy measurements reveal that the surface roughness changes with composition with a marked increase in the surface roughness at 20% CTBN.

Посилання на статтю:

Water absorption in a rubber-modified epoxy resin; carboxy terminated butadiene acrylonitrile-amine cured epoxy resin system / Iain McEwan, Richard A. Pethrick, Stephen J. Shaw // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 4213–4222.

Water absorption in a rubber-modified epoxy resin; carboxy terminated butadiene acrylonitrile-amine cured epoxy resin system - Завантажити.

 

Корисні статті

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Інженер-машинобудівник

Ні для кого не секрет, що при сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Щоб відповісти на питання «Хто такий інженер-машинобудівник?», необхідно розуміти , що несе в собі кожне з цих слів окремо. Інженер – це людина, яка отримала освіту з визначеного фаху. Інженер – це творець техніки. Інженер – це особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. Тобто, виходячи з цих загальновживаних визначень слова «інженер» зрозуміло, що цій професії може присвятити себе лише людина з неабиякими здібностями, які ґрунтуються на знанні точних наук, логічному мисленні, невичерпному терпінні і постійному бажанні вдосконалювати світ інженерії. Від латини ingenium — здатність, винахідливість, що є свідченням того, що інженером перш за все є людина-думаюча, яка знаходиться в безперервному пошуку відповідей на складні технічні завдання.