kpilogo shields

Three copolymers with different emulsification efficacies were used as potential interface modifiers for an immiscible blend of linear low density polyethylene (LLDPE) and poly(vinyl)chloride (PVC). The specific interaction between blend components and the modifying copolymers was determined by measurements of interfacial tension and by inverse gas chromatographic (IGC) data, characterizing the acid–base properties of the polymers. Additional information on modifier effectiveness was obtained from blend morphology data. Acid– base pair interaction parameters, computed from IGC results, predicted the modifying potential of the two copolymers which emulsified the system, and were consistent with the morphology and interfacial tension results. IGC, however, did not distinguish between the emulsification qualities of the two good modifiers. The best of the three modifiers (P4VP-PIP) also increased the impact strength of the modified LLDPE/PVC system. The results indicate that specific (acid–base) interactions at component interfaces may represent a promising strategy for the choice of emulsifying agents for some immiscible polymer blends.

Посилання на статтю:

Polymer Communication Surface modification strategies for multicomponent polymer systems,VI:acid–base interactions as a strategy for interfacial modification in immiscible polymer blends / H. Liang, Ruijian Xu, B.D. Favis, H.P. Schreiber // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 4419–4423.

Polymer Communication Surface modification strategies for multicomponent polymer systems,VI:acid–base interactions as a strategy for interfacial modification in immiscible polymer blends - Завантажити.

 

Корисні статті

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.