kpilogo shields

Relationships between the properties of ternary blends of nylon 6, a thermotropic liquid crystalline polymer (TLCP, poly(ester amide), 20 wt%) and a compatibilizer (maleic-anhydride-grafted polypropylene, MA-PP, 2 wt%) are studied under various processing conditions. The immiscible binary blend can be compatibilized by the addition of MA-PP. The compatibilizer provides extrudate surface stability, thus enabling high drawing. Strong elongational flow, which was not possible when maleic-anhydride-grafted ethylene-propylene-diene terpolymer was used as a compatibilizer, favors fibril development. The shear viscosity of the ternary blend is slightly lower than that of the binary blend. The morphology of the dispersed TLCP phase varies between droplets and oriented fibrils when the drawing is weak and is highly correlated with changes in tensile properties. The optimum die exit temperature (280°C) provides a more uniform morphology and more fibril shapes which are associated with the increased tensile properties. The die exit temperature effect still exists when the draw ratio is high. In all cases, it is manifest that, whenever applicable, extension is a decisive factor in the deformation of the dispersed TLCP droplets, which is necessary for significant improvements in the mechanical properties.

Посилання на статтю:

Morphology and properties of compatibilized ternary blends (nylon 6/a thermotropic liquid crystalline polymer/a functionalized polypropylene) processed under different conditions / Yongsok Seo, Byeongyeol Kim, Soonjong Kwak, Kwang Ung Kim, Jinhwan Kim // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 4441–4450.

Morphology and properties of compatibilized ternary blends (nylon 6/a thermotropic liquid crystalline polymer/a functionalized polypropylene) processed under different conditions - Завантажити.

 

Корисні статті

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Інженер-машинобудівник

Ні для кого не секрет, що при сучасних умовах життя, темпах розвитку промисловості, безперервній автоматизації та оптимізації роботи механізмів та виробничих процесів, великою популярністю та попитом на ринку праці користується професія інженера, особливо інженера-машинобудівника.

Щоб відповісти на питання «Хто такий інженер-машинобудівник?», необхідно розуміти , що несе в собі кожне з цих слів окремо. Інженер – це людина, яка отримала освіту з визначеного фаху. Інженер – це творець техніки. Інженер – це особа, що професійно займається інженерією, тобто на основі поєднання прикладних наукових знань, математики та винахідництва знаходить нові рішення технічних проблем. Тобто, виходячи з цих загальновживаних визначень слова «інженер» зрозуміло, що цій професії може присвятити себе лише людина з неабиякими здібностями, які ґрунтуються на знанні точних наук, логічному мисленні, невичерпному терпінні і постійному бажанні вдосконалювати світ інженерії. Від латини ingenium — здатність, винахідливість, що є свідченням того, що інженером перш за все є людина-думаюча, яка знаходиться в безперервному пошуку відповідей на складні технічні завдання.