kpilogo shields

The glass transition behaviour and morphology of 70 : 30 polyurethane–poly(ethyl methacrylate) (PU–PEMA) interpenetrating polymer networks (IPNs) in which the crosslink density in both networks was systematically varied were investigated by means of modulatedtemperature differential scanning calorimetry (M-TDSC) and dynamic mechanical thermal analysis (DMTA). The observed influence on the glass transition temperature, Tg, was similar for both the M-TDSC and DMTA studies, but some substantial differences also existed. MTDSC was more sensitive to phase separation than DMTA. On increasing the crosslink density in the first-formed PU network, the weight fraction of the interphase component increased. Higher crosslinking levels in the PEMA network had relatively little influence.

Посилання на статтю:

Modulated-temperature differential scanning calorimetry: 15. Crosslinking in polyurethane–poly(ethyl methacrylate) interpenetrating polymer networks / D.J. Hourston, M. Song, F.-U. Schafer, H.M. Pollock, A. Hammiche // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 4769–4775.

Modulated-temperature differential scanning calorimetry: 15. Crosslinking in polyurethane–poly(ethyl methacrylate) interpenetrating polymer networks - Завантажити.

 

Корисні статті

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?